Στη Σύρο η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού

Newsroom
28/05/2020 16:14
 
 
 

 

Διήμερη επίσκεψη στη Σύρο πραγματοποίησε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Το Σάββατο 23 Μαΐου συμμετείχε στον Εόρτιο Εσπερινό προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου στις 25 Μαΐου 1936 βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Στην τελετή παρέστησαν με κατάνυξη πολλοί πιστοί, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας.

Επίσης, το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου η κα Μονογυιού παρευρέθηκε στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Η ομιλία του Μητροπολίτη κ. Δωρόθεου Β’ συγκίνησε τους πιστούς οι οποίοι είχαν προσέλθει με ευλάβεια στη Θεία Λειτουργία.

Κατόπιν, η βουλευτής Κυκλάδων πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου με τον νέο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ κ. Πάνο Ξενοκώστα, τον γενικο δ/ντη των ναυπηγείων κ. Βασίλη Σαββίδη και τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Αντώνη Χατζαντώνη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκε διεξοδικά η θετική πορεία των ναυπηγείων με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε να ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Σύμφωνα με την κα Μονογυιού, αυτή τη στιγμή, το Νεώριο Σύρου είναι από τις πιο υγιείς βιομηχανικές μονάδες της Ελλάδος και αποτελεί πρότυπο για πολλές επιχειρήσεις στην χώρα μας. Η πλήρης, πλέον, επανεκκίνηση της μονάδας έχει δώσει μεγάλη ώθηση και στην τοπική οικονομία του νησιού.


Η βουλευτής της ΝΔ ολοκλήρωσε την περιοδεία της στη Σύρο με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με νοσηλευτές και εργαζόμενους παρουσία του Διοικητή κ. Μιχάλη Ζουλουφού και τους ευχαρίστησε για το ανεκτίμητο έργο τους όλη αυτή τη περίοδο.

Ο κ. Ζουλουφός ενημέρωσε την κα Μονογυιού για το έργο του Νοσοκομείου και ανέφερε τα εξής:
1. Έγινε διαχείριση περιστατικών (υπόπτων και επιβεβαιωμένων) covid από αρχές Φεβρουαρίου 2020 και συνολικά ως τις 24/5/2020, 130 ύποπτα περιστατικά (εκ των οποίων 1 θετικό).
2. Έγιναν σε αυτό το διάστημα προσλήψεις 3 μονίμων Ιατρών (Αναισθησιολόγου, Χειρουργού και Ψυχιάτρου).
3. Επίσης, προσλήψεις 2 επικουρικών Ιατρών (Χειρουργού και Καρδιολόγου), 10 επικουρικών νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού (αναμένονται και άλλα).
4. Ολοκλήρωση ΕΣΠΑ πληροφορικής και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
5. Ολοκλήρωση προμηθειών Μέσων Ατομικής Προστασίας και επάρκεια υλικών.
6. Ολοκλήρωση έργου ΜΑΦ και άνοιγμα της στις 26/05 με επίσημα εγκαίνια.
7. Ένταξη Γ.Ν. Σύρου στο Global Green and Healthy Hospitals Network/ένταξη στο European GHH Network (2 Νοσοκομεία στην Ελλάδα) και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Low Carbon Hospitals in the Mediterranean (μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα).

Μετά την ενημέρωση, η κα Μονογυιού εξήρε την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα από προσωπικό και διοίκηση μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα και οι νησιώτες.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*