Γ. Βρούτσης: «Τριπλό αισιόδοξο μήνυμα στην αγορά εργασίας»

Newsroom
12/06/2020 09:39
 
 
 

 

Θετικά παραμένουν και τον Μάιο του 2020 τα δεδομένα της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτά αποτυπώνονται ψηφιακά στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της γενικής τάσης εξομάλυνσης της αγοράς εργασίας καθώς σταδιακά αποκλιμακώνονται τα έκτακτα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου τον Μάιο 2020, το ισοζύγιο κατέγραψε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 32.975 θέσεις εργασίας (Σχ. Ι). Παράλληλα, τον ίδιο μήνα οι απολύσεις ήταν λιγότερες κατά 151.958, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2019 που είχαν ανέλθει στις 218.240 θέσεις εργασίας.

«Το θετικό ισοζύγιο της «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Μάιο, μέσα στην ένταση της κρίσης, δείχνει ότι αποφύγαμε, μέχρι τώρα, το μεγάλο κύμα των απολύσεων. Παράλληλα, λαμβάνεται ως ένα ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα η αύξηση της πλήρους απασχόλησης στο 55,46% για το μήνα Μάιο του 2020 έναντι του 49,84% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάιο του 2019» δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Επίσης, το Υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό πως η δυναμική τάση ανάσχεσης της ανεργίας από τον Ιούλιο του 2019 συνεχίζεται σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μηνός Μαρτίου 2020, όπου το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 14,4% έναντι 18,1% του περσινού αντίστοιχου μήνα, μείωση -3,7% (Σχ. ΙΙ). Το ποσοστό ανεργίας Μαρτίου 2020 είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το Ιανουάριο του 2011.

«Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικές που ανέπτυξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον Ιούλιο του 2019, συνολικά σε επίπεδο οικονομίας και αγοράς εργασίας, ήταν αποτελεσματικές και προς την σωστή κατεύθυνση. Παρακολουθούμε συνεχώς την πορεία της αγοράς εργασίας, βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις με σύγχρονες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως κάνουμε τώρα με τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”. Υπενθυμίζω ότι κοινός παρανομαστής όλων των πολιτικών μας, από την αρχή της κρίσης, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέχρι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*