Ο Ν. Σαντορινιός για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη περί μείωσης ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά: «Ας μην κοροϊδεύει άλλο τους νησιώτες»

santorinios synenteyxi
Newsroom
10/08/2020 19:25
 
 
 

Για κοροϊδία των νησιωτών έκανε λόγο ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Χάλκη για μείωση ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο ακριτικό νησί, είχε δηλώσει: «στην πρώτη παρέμβαση την οποία θα κάνουμε, όπου θα αφορά τον φόρο ακίνητης περιουσίας, τον ΕΝΦΙΑ, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα μικρά νησιά. Θέλουμε να μειώσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- και όσο μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά τη φορολογική επιβάρυνση αυτών των συμπολιτών μας που επιλέγουν -κόντρα στις αντιξοότητες- να κατοικούν όλο το χρόνο, ειδικά, στα μικρά μας νησιά. Και θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε, ένα μικρό πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για να είναι λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά σας που το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ελκυστική και όμορφη αλλά ξέρω ότι μετά το καλοκαίρι ακολουθεί πάντα και ο χειμώνας που δεν είναι εύκολος».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία δυο φορές να υιοθετήσει τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων. Όμως προτίμησε να κάνει έκπτωση στις μεγάλες περιουσίες. Ας μην κοροϊδεύει άλλο τους νησιώτες. Η τροπολογία έχει κατατεθεί δυο φορές στη Βουλή, αν δεν την έχει να του την στείλουμε!».

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*