Απάντηση Ραγκούση στις δηλώσεις των υφυπουργών Πολιτικής Προστασίας και Υγείας: «Ομολόγησαν την ενοχή τους»

Newsroom
19/08/2020 11:25
 
 
 

Ως «δημόσια αναγνώριση της ενοχής απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους» χαρακτήρισε τις δηλώσεις των υφυπουργών Πολιτικής Προστασίας και Υγείας κ.κ. Χαρδαλιά και Κοντοζαμάνη ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, εκτιμώντας ότι η απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού σε Πάρο και Αντίπαρο ήταν κεντρική απόφαση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι δύο υφυπουργοί, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, είχαν υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι οι φήμες περί εκατοντάδων αδήλωτων κρουσμάτων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι μόνο το 17% των νέων κρουσμάτων covid-19 είναι εισαγόμενα, επομένως δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού στην έξαρση της επιδημίας.

«Γνώριζαν τι ακριβώς εξελισσόταν και δεν έλεγαν τίποτε […]Η δε πρόχειρη δικαιολογία τους πως δήθεν δεν ήθελαν τη στοχοποίηση συγκεκριμένων νησιών, δεν μπορεί να πείσει κανέναν» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης σε δήλωση-απάντησή του, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις σημερινές δηλώσεις των αρμόδιων Υφυπουργών, ομολόγησε πως ήταν κεντρική της απόφαση να αποκρύπτει τα κρούσματα κορωνοϊού ανά νησί.

Επομένως, ομολόγησαν πως ακόμη και όταν έβλεπαν τη μεγάλη και δυσανάλογη αύξηση των κρουσμάτων σε Πάρο και Αντίπαρο – που τους οδήγησε στην εκ των υστέρων λήψη έκτακτων μέτρων – συνειδητά δεν ειδοποίησαν έγκαιρα κανέναν πολίτη.
Ούτε 112, ούτε προειδοποιητικές ανακοινώσεις.

Πρόκειται για δημόσια αναγνώριση, όχι απλώς ευθύνης, αλλά ενοχής απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Γνώριζαν τι ακριβώς εξελισσόταν και δεν έλεγαν τίποτε. Ούτε στους κατοίκους, ούτε στους παραθεριστές, ούτε στο κοινωνικό περιβάλλον των παραθεριστών σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής.

Η δε πρόχειρη δικαιολογία τους πως δήθεν δεν ήθελαν τη στοχοποίηση συγκεκριμένων νησιών, δεν μπορεί να πείσει κανέναν.

Απλούστατα διότι, όταν επέβαλλαν εντελώς ξαφνικά έκτακτα μέτρα, ανά νησί τα επέβαλλαν κι όχι ανά περιφερειακή ενότητα.

Και τότε δεν επήλθε απλώς η στοχοποίηση αλλά επήλθε ο ξαφνικός θάνατος των συγκεκριμένων νησιών.

(Visited 31 times, 1 visits today)