Νίκος Φίλης: «Οι αντιφατικές δηλώσεις υπουργών του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη φανερώνουν στοιχειώδη έλλειψη συντονισμού»

Newsroom
21/08/2020 13:01
 
 
 

Προχειρότητα και στοιχειώδη έλλειψη συντονισμού καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, με αφορμή τις αντιφατικές δηλώσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας σχετικά με τη δωρεάν διανομή (ή όχι) μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Τι θα ισχύσει τελικά;» αναρωτιέται ο κ. Φίλης, υποστηρίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα, παλινωδίες και λάθος χειρισμούς από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη».

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Φίλης:

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, ανακοίνωσε πως θα διανεμηθούν στους μαθητές δωρεάν μάσκες, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως – σε συνέντευξή της στο OPEN TV – υπερθεμάτιζε πως η Πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει το κόστος και πως η προμήθεια μάσκας επαφίεται τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο, το οποίο θωρακίζει τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Ήδη σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας φοράμε μάσκα. Άρα επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς το να προμηθευτεί μάσκα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα λοιπά προσωπικά αντικείμενα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Αναστασία Γκίκα, γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, δήλωνε προ ημερών πως η μάσκα αποτελεί «προσωπικό εργαλείο» – παρά την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία – και ότι «δεν τίθεται θέμα δωρεάν παροχής μάσκας, καθώς και οποιασδήποτε αλλαγής στο μέγεθος των τάξεων, καθώς οι χώροι είναι δεδομένοι».

Τι θα ισχύσει τελικά; Τη συγκεκριμένη στιγμή, όπου το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει και τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται μέρα με τη μέρα, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα, παλινωδίες και λάθος χειρισμούς από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Ήδη από τον Ιούνιο καταθέσαμε 10 άμεσα μέτρα για το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Δεν εισακουστήκαμε. Αντίθετα, με χθεσινό δελτίο τύπου η ΝΔ κατηγορεί εμμέσως το ΣΥΡΙΖΑ πως υποστηρίζει τη μη-χρήση μάσκας και πως θέτει εμπόδια στο άνοιγμα των σχολείων… επειδή ζητά δωρεάν μάσκες και συγκεκριμένα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, όπως αυτά εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών του επιτελικού κράτους φανερώνουν την προχειρότητα και τη στοιχειώδη έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης. Είναι η αποθέωση της τακτικής «βλέποντας και κάνοντας», ενώ αποδεικνύει πως η στοχευμένη αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ παράγει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.

(πηγή φωτό: ert.gr)

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*