Γ. Ραγκούσης: «Στο έλεος του κορωνοϊού οι Ελληνίδες κι Έλληνες αστυνομικοί»

Newsroom
27/08/2020 3:12
 
 
 

Με την «συνεχιζόμενη κυβερνητική προχειρότητα, αδράνεια κι αναισθησία» βρίσκονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αστυνομικοί σύμφωνα με τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, παρά το γεγονός ότι έχουν επιφορτιστεί με το «σημαντικό πρόσθετο βάρος για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ραγκούσης, οι αντιδράσεις των εργαζομένων αστυνομικών σε όλη τη χώρα είναι απολύτως δικαιολογημένες, αφού εκτελούν τα καθήκοντά τους σε «υγειονομικά απαράδεκτες συνθήκες».

Αναλυτικά, η δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ:

Γενικεύονται οι απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων αστυνομικών σε όλη τη χώρα, για τις υγειονομικά απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούν τα καθήκοντά τους εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.
Από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά, μέχρι την Κρήτη, εξελίσσεται ένας ξεσηκωμός των αστυνομικών εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας για την προστασία της υγεία τους.
Χωρίς κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς ευαισθησία, χωρίς υγειονομική φροντίδα, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί μαζί τις οικογένειές τους, έχουν αφεθεί στο έλεος του ιού και στις μαθηματικές πιθανότητες που θεωρητικά υπάρχουν για να μην μολυνθούν.
Ενώ έχουν εκ των πραγμάτων επιφορτιστεί με ένα σημαντικό πρόσθετο βάρος για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ έχουν αποκλειστεί από την κυβέρνηση και από το επίδομα των εορτών 2019, αλλά και από πρώτο επίδομα κορωνοϊού, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με μία εξοργιστικά συνεχιζόμενη κυβερνητική προχειρότητα, αδράνεια κι αναισθησία.
Είναι δε τέτοιου μεγέθους η κυβερνητική αβελτηρία, που αποκορύφωμά της ήταν η απαράδεκτη από κάθε άποψη, απόφαση να μετατραπούν συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα – όπως για παράδειγμα αυτό της Νίκαιας – σε ψευτονοσοκομειακούς χώρους για την παραμονή κρατουμένων, θετικών στον COVID 19.
Προφανώς, όλα τα παραπάνω, είναι το ευχαριστώ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αστυνομικούς.

(Visited 45 times, 1 visits today)