Γ. Βρούτσης: «Αποτελεσματική και εγγυημένη λύση για τις εκκρεμείς συντάξεις η ψηφιακή σύνταξη – ΑΤΛΑΣ»

atm analipsi xrimata
Newsroom
01/09/2020 16:03
 
 
 

Ως «παθογένεια δεκαετιών» για το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η απάντηση σε αυτήν την «παθογένεια», σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, θα δοθεί από την «ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ», η λειτουργία της οποίας – όπως είπε – αποτελεί «τη μόνιμη, αποτελεσματική και εγγυημένη λύση του προβλήματος».

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο βήμα έγινε με τις νέες συντάξεις αιτίας θανάτου (χηρείας) και τέως ΟΓΑ, οι οποίες πλέον εκδίδονται ψηφιακά, ενώ μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει για πρώτη φορά την σταδιακή ένταξη στο σύστημα ΑΤΛΑΣ όλων των εκκρεμών συντάξεων για τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες από 1/1/2017 και μετά.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας:

Συνεχίζουμε την έκδοση και τη σταθερή δημοσιοποίηση των εκθέσεων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» φωτίζοντας ξανά όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:
*Πλήθος Συνταξιούχων: 2.487.657.
*Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος:2.258.402.999,41€.
*Σύνολο Μηνιαίου Ποσού Εισοδήματος από 01/01/2020: 18.016.307.923,37€.
*Μέση Κύρια Σύνταξη:726,30€.
*Μέση Επικουρική Σύνταξη:194,24€.
*Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 18.155.
*Σύνολο Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης από 01/01/2020: 134.960.

Παράλληλα, βασική επιδίωξη μας είναι η αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων που αποτελεί μία παθογένεια δεκαετιών στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Η απάντηση σε αυτή την παθογένεια είναι η «ψηφιακή σύνταξη- ΑΤΛΑΣ», η οποία έχει ξεκινήσει από τις 23.7 και η λειτουργία της αποτελεί τη μόνιμη, αποτελεσματική και εγγυημένη λύση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο και αποφασιστικό βήμα έγινε με τις νέες συντάξεις αιτίας θανάτου (χηρείας) και τέως ΟΓΑ οι οποίες πλέον εκδίδονται ψηφιακά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει για πρώτη φορά την σταδιακή ένταξη στο σύστημα ΑΤΛΑΣ όλων των εκκρεμών συντάξεων για τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες από 1.1.2017 και μετά.

Η επίτευξη και αυτού το στόχου σηματοδοτεί την οριστική εξάλειψη των εκκρεμών συντάξεων στις δύο αυτές μεγάλες κατηγορίες αφού θα απονέμονται και αυτές – όπως οι νέες συνταξιοδοτικές πράξεις – σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αρχή του τέλους μιας παθογένειας δεκαετιών ξεκίνησε…

(Visited 80 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.