Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Η καταδίκη των δολοφόνων του θα είναι μια στιγμή δικαίωσης»

fyssas antinazi
Newsroom
18/09/2020 15:40
 
 
 

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση για την μαύρη αυτή επέτειο, κάνοντας λόγο για «ημέρα μνήμης και αγώνα».

Με την απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής να αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί. Εφτά χρόνια από την ημέρα που μια παρακρατική ομάδα στυγερών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, με πολιτική καθοδήγηση, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο Παύλο, ακριβώς επειδή ενοχλούσε με την αντιφασιστική και ανθρωπιστική δράση του.

Σε μερικές ημέρες, στις 7 Οκτωβρίου, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους δολοφόνους του. Θα κληθεί να αποφασίσει για όλους εκείνους που απάρτιζαν τα τάγμα εφόδου και εκείνους που τα καθοδηγούσαν. Για εκείνους που αποτέλεσαν πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία την προηγούμενη δεκαετία.

Ο καλλιτέχνης αντιφασίστας Παύλος Φύσσας με τη ζωή και το θάνατό του έγινε το σύμβολο ενός αγώνα αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και υπεράσπισης των αδυνάτων, ανεξαρτήτως ταυτότητας, καταγωγής ή φύλου. Γι’ αυτό η καταδίκη των δολοφόνων του θα είναι μια στιγμή υπεράσπισης των δημοκρατικών αρχών και μια στιγμή δικαίωσης όλων εκείνων που καθημερινά στη ζωή τους υπερασπίζονται τις αρχές αυτές.

Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και αγώνα. Επόμενος σταθμός η 7η Οκτώβρη, στην απόφαση του δικαστηρίου.

“Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή”.

(φωτό αρχείου)

(Visited 96 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*