Επίσκεψη του Μιχάλη Χάλαρη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

admin
21/01/2015 21:06
 
 
 
>

Ενόψει της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Κυκλάδων την Τρίτη το απόγευμα, μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Μιχάλη Χάλαρη,  του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννη Ρούσσου, του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ., κ. Νίκου Βασιλικού και στελεχών του Επιμελητηρίου.

 

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε

 το ζήτημα του Φ.Π.Α., ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Χάλαρη πρέπει να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα στα νησιά καθώς η αύξηση του συντελεστή δεν προσφέρει σημαντικά οφέλη στο δημοσιονομικό τομέα ενώ ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε τη δέσμευση του ιδίου και της παράταξής του για την τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας στις Κυκλάδες, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, μέσα από ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης οι οποίες δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης.

 

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα εργασιακά όπως η ενεργοποίηση ψηφισμένου νόμου του 2003 που προβλέπει τις απαραίτητες συνθήκες προώθησης της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας, και κυρίως τη λειτουργία των υπηρεσιών ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ εντός του ΙΚΑ για τις νησιωτικές περιοχές, ένας νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή ο οποίος έχει τελέσει Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάγκη επικέντρωσης στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με σημαντική παράμετρο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον τομέα του τουρισμού για τη διασφάλιση βιωσιμότητας του, ήταν κάποια από τα σημεία που υπογράμμισε ο κ. Χάλαρης .

 

Ο κ. Ρούσσος παρουσίασε τις προβλεπόμενες δράσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσα από τις ποικίλες υπηρεσίες του φορέα, επικεντρωμένες στην αναβάθμιση, προβολή και υποστήριξη των μελών του. Αναφέρθηκε επίσης στις  πρόσφατες παρεμβάσεις του φορέα για τα δισεπίλυτα θέματα της διασύνδεσης των νησιών (ακτοπλοϊκό – αεροπορικό) καθώς και στην προσπάθεια σύγκλισης τοπικών δυνάμεων για να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία της τοπικής οικονομίας της Σύρου, η οποία έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα «ανοικτά θέματα» που δυσκολεύουν την επιχειρηματικότητα σε όλο το Νομό αλλά κυρίως στα μικρά νησιά. 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*