Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου: Πολιτική εκδήλωση/συζήτηση για τα εργασιακά

ergasiaka
Newsroom
21/10/2020 10:12
  •  
  •  
  •  

Σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα απευθύνεται η πολιτική εκδήλωση ενημέρωσης που διοργανώνει η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου για τα εργασιακά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 19:00 στην αίθουσα «Ρίτσου» του Πνευματικού Κέντρου Σύρου-Ερμούπολης, με εισηγητές τους Διονύση Τεμπονέρα (εργατολόγο, πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας), Γρηγόρη Μισκεδάκη (εργατολόγο), και τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο.

Τονίζεται ότι η προσέλευση θα γίνει με μάσκες και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για Covid-19.

Η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σύρου αναφέρει τα εξής:

Πολιτική εκδήλωση/συζήτηση για την κατάρρευση των δικαιωμάτων εργαζομένων & συνταξιούχων

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εκδικείται τους εργαζόμενους ψηφίζοντας νόμους κόλαφους που καταργούν κλαδικές συμβάσεις, καταργούν το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία, συμπιέζουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν την 13η σύνταξη για όλους και για πάντα,

την ίδια ώρα, σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή των μνημονίων, εφαρμόζει πολιτικές ακραίας μονομέρειας και αύξησης των ανισοτήτων, αφαιρεί εισόδημα από τους χαμηλοσυνταξιούχους για να κάνει μικρές αυξήσεις στους συνταξιούχους των ανώτερων κλιμακίων, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, τους συνταξιούχους και τους φορολογούμενους πολίτες.

Και τώρα φέρνει στην βουλή το νέο Πτωχευτικό Κώδικα με τον οποίο καταργεί κάθε ευκαιρία σε όποιον πολίτη χρωστάει να σταθεί στα πόδια του, να ασκήσει το επάγγελμά του, ένα νομοσχέδιο που όχι απλά δεν σταθμίζει τις αντικρουόμενες ανάγκες πιστωτών και οφειλετών, αλλά βλέπει μόνο την όψη της μίας πλευράς, αυτής των τραπεζών.

Η κυβέρνηση κάνει πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Σήμερα, η ανάγκη για ενημέρωση και αντίδραση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post