Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων: «Άμεσα μέτρα ΤΩΡΑ»

Newsroom
27/10/2020 8:26
 
 
 

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της κοινωνίας, μετά και την σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η κυβέρνηση αναλώθηκε αποκλειστικά στον επικοινωνιακό χειρισμό της πανδημίας στη χώρα μας, αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να προχωρήσει στη λήψη απαραίτητων μέτρων σε όλους τους τομείς, σπαταλώντας συνειδητά τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Η σημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.
Την ώρα που το ΕΣΥ εισέρχεται σε οριακή κατάσταση με τον αριθμό διασωληνωμένων πάνω από 100, η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι τα πάντα επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Είχε τον απαραίτητο χρόνο για να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να προχωρήσει σε μια σειρά από απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς. Συνειδητά σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία.

Το είδαμε στο άνοιγμα των σχολείων, στην απουσία μέτρων στους εργασιακούς χώρους, στις ντροπιαστικές εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Εδώ και τώρα απαιτείται η επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, η δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ, η εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας και οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση αποτελεί συνειδητό έγκλημα απέναντι στην κοινωνία.

(Visited 109 times, 1 visits today)