Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ομολογία παταγώδους αποτυχίας το δεύτερο lockdown»

Newsroom
05/11/2020 11:12
 
 
 

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και κυρίως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η σημερινή ανακοίνωση και δεύτερου lockdown αποτελεί «ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης» να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όχι μόνο την διογκώμενη υγειονομική κρίση, αλλά και την επερχόμενη οικονομική κρίση που θα επέλθει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη στην αυριανή του παρέμβαση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να εξηγήσει, πώς αφού έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, πώς ενώ επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα, πώς αφού το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα», βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του, βλέπει το ΕΣΥ να έχει φτάσει ήδη στα όριά του και σπεύδει να αναιρέσει το σχέδιό του μόλις μετά από 4 μέρες, και τον εκπρόσωπό του μόλις λίγες ώρες μετά τις πρωινές διαβεβαιώσεις πως δεν επίκειται άμεσα lockdown.

Η ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα.

Ακόμη όμως και τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να τις προαναγγείλει ο εξαφανισμένος από τη διαχείριση της πανδημίας, Υπουργός Υγείας.

Μια κυβέρνηση όμως, που δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις ανακοινώσεις, δύσκολα μπορεί να πείσει και να καθησυχάσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που πυροδοτεί.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.