Το περιβάλλον στο επίκεντρο της επίσκεψης του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Πολιτόπουλου στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

admin
22/01/2015 13:03
 
 
 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Κυκλάδων μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Πολιτόπουλου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Ρούσσου, του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Λεονάρδου Ρούσσου, του Γ.Γ. του Δ.Σ. Νίκου Βασιλικού, του οικονομικού επόπτη του φορέα Αλέξανδρου Συλιβάνη και στελεχών του Επιμελητηρίου.

Πέραν των γνωστών θεμάτων όπως το ζήτημα του Φ.Π.Α., τα προβλήματα με τις συγκοινωνίες (ακτοπλοϊκό – αεροπορικό), την υποστελέχωση και υπολειτουργία υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με την επιχειρηματικότητα στην περιοχή, συζητήθηκαν ζητήματα και ευκαιρίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και ενεργειακής ανάπτυξης της περιοχής, τα οποία και μπορούν να δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και προσελκύοντας μακροπρόθεσμες, αποδοτικές επενδύσεις στο Νομό με νέες θέσεις εργασίας ειδικά για το νεότερο πληθυσμό ο οποίος βάλλεται από την ανεργία.  

Ο κ. Πολιτόπουλος, με αφορμή την ενασχόλησή του με το περιβάλλον και τη διαχείριση απορριμμάτων, πιο πρόσφατα διαμέσου της νεοσύστατης και ήδη βραβευμένης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ», την πρότυπη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση της Τήνου για την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, τόνισε τη σπουδαιότητα της ορθής διαχείρισης απορριμμάτων για μια τοπική κοινωνία η οποία έχει μόνο να κερδίσει από ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι «απαραίτητη μια φιλοσοφία που εκτιμά αυτά που αποκαλούμε απορρίμματα και σκουπίδια ως «θησαυρό» καθώς πρόκειται για πολύτιμο οικονομικό προϊόν» που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη.

Τόνισε δε ότι, τόσο η προσωπική του θέση όσο και η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσει την λογική που θέλει κάθε νησί και κάθε τόπος να παράγει την ενέργεια που καταναλώνει, με πολίτες και επιχειρηματίες που συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν τα ενεργειακά πρότυπα.

Ο κ. Ρούσσος παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τις στοχευμένες δράσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στα θέματα ενέργειας στην περιοχή, κάνοντας εκτενή αναφορά στο σχεδιασμό του φορέα για την «Ενεργειακή Αυτονομία των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών», αλλά και στη σημαντική προεργασία που έχει γίνει στον τομέα των απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίες οι συνέργειες μεταξύ συνεταιρισμών και φορέων όπως το Επιμελητήριο για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από ένα μοντέλο διαφορετικό, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.

 

 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*