Έντονη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάλυση των ΕΛΤΑ

Newsroom
27/01/2021 17:08
 
 
 

Θύελλα αντιδράσεων από φορείς και Δημάρχους νησιωτικών και άλλων δήμων σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται τις τελευταίες εβδομάδες οι πολίτες από καθυστερήσεις ή και από τη στέρηση βασικών ταχυδρομικών υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει τη διάλυση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση, απαιτώντας να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και να εγγυηθεί – ως έχει χρέος – την καθολική υπηρεσία σε προσιτές τιμές και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Επικράτειας, χωρίς να κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ.

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για το θέμα που έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις στα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Στην πρώτη αναφορά (15.01.2021) κατέθεσε την επιστολή του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την οποία καταγγέλλει ότι στην πρωτεύουσα ενός πολυνησιακού Δήμου που είναι η πόλη της Νάξου και με τη Δημοτική Ενότητα Νάξου να έχει πληθυσμό περίπου 15.000 μόνιμους κατοίκους, υπάρχει μόνο ένας διανομέας!

Στη δεύτερη αναφορά (27.01.2021) Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με κοινοποίηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Στάβερη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. κ. Κωνσταντόπουλο, με θέμα την ανάγκη επανεξέτασης του σχεδιασμού διανομής και αριθμού διανομέων ΕΛ.ΤΑ., ιδίως σε νησιωτικούς και τουριστικούς Δήμους.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Κουκά, είναι ανάγκη να παραμείνει το προσωπικό των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. του νησιωτικού χώρου τουλάχιστον με το πλήθος των διανομέων που λειτουργούσε μέχρι την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού διανομής και αριθμό διανομέων ΕΛ.ΤΑ.

Το γενικότερο πρόβλημα αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Μάριου Κάτση, Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ , το οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει καταστήματα των ΕΛΤΑ με 1 διανομέα, απολύει συμβασιούχους και αλλάζει τον τρόπο διανομής, με αποτέλεσμα να αποψιλώνει ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές, δίνοντάς τους τη χαριστική βολή.

“Με πλήρη αδιαφορία, λαμβάνει αποφάσεις που οδηγούν στο να αφήνονται οι συνταξιούχοι χωρίς έγκαιρη καταβολή της σύνταξης, στην επίδοση καθυστερημένων λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ, σε συνδυασμό με το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών, αφήνει στο έλεός τους, αποκομμένους χιλιάδες πολίτες, μην υπολογίζοντας τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ακόμα και των ακριτικών” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κάτσης.

(φωτό: cnn.gr)

(Visited 53 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*