Στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος

admin
23/01/2015 13:26
 
 
 

Το  Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Kυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Ρούσσο, τον Αντιπρόεδρο Λεονάρδο Ρούσσο, τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. Νίκο Βασιλικό και στελέχη του φορέα, παρουσία των κ.κ. Γρηγόρη Μισκεδάκη (συντονιστή της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σύρου), Παύλο Χρυσαφίδη (επικεφαλής Κίνησης Πολιτών Σύρου και μέλος ΣΥΡΙΖΑ) και Νικόλαο Παγίδα (δικηγόρο).   

Το ακτοπλοϊκό, η υγεία, το ζήτημα της ενέργειας και της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης κυριάρχησαν ως θέματα συζήτησης, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και για τις Κυκλάδες.

Ο κ. Συρίγος υπογράμμισε ότι δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις συγκεκριμένες προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι εκπρόσωποι των οποίων καλούνται να βρίσκονται «σε ετοιμότητα με αναλυτικές εισηγήσεις και ενέργειες που μπορούν να βρουν έκφραση», έτσι ώστε να χαραχθεί από τη βάση μια ολοκληρωμένη τοπική αναπτυξιακή πολιτική με την πλήρη συμμετοχή των τοπικών φορέων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας εκπροσώπησης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σε απάντηση του καλέσματος αυτού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισήμανε την πλήρη ετοιμότητα του φορέα, τονίζοντας ότι θεωρεί «αυτονόητη» τη συνεργασία για την άμεση βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών και αξιοποίηση των προοπτικών της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος χαρακτήρισε το Επιμελητήριο «ένα εργαλείο αξίας με έργο, τεχνογνωσία και πολλαπλές δυνατότητες υποστήριξης που δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως» τόσο από τα μέλη, αλλά και την τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά τη συνειδητή απόφαση του φορέα να στρέψει ακόμα περισσότερο το βλέμμα και τις δυνάμεις του στην οικονομία της Σύρου, η οποία υποφέρει σε πρωτόγνωρο βαθμό από την αρχή της κρίσης. 

 

 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*