Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα προς Μητσοτάκη για το γεύμα στην Ικαρία: «Κίνηση απίστευτης αλαζονείας»

Newsroom
08/02/2021 12:54
 
 
 

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτήν, χαρακτήρισε «κίνηση απίστευτης αλαζονείας» την παράθεση γεύματος στην Ικαρία, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας και ενώ οι πολίτες τηρούν τα μέτρα περιορισμών, υπό την απειλή προστίμων, υποστηρίζοντας ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκη θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. έως τις 9 π.μ. και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1.Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;

Ο ερωτών
Αλέξης Τσίπρας
Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

(Visited 126 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.