Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25: «Στηρίζουμε την απεργία των υγειονομικών»

Newsroom
23/02/2021 1:22
 
 
 

Τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ στηρίζει ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας του ΜέΡΑ25, ο οποίος κάνει επίσης λόγο για «αποδόμηση του συστήματος και τρομοκράτηση όσων μίλησαν για την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής».

Επιπλέον, ο Τομέας Υγείας απευθύνεται και στους πολίτες, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει και δική τους υπόθεση η «καταρράκωση» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αφού μια ενδεχόμενη διάλυσή του θα σημάνει την κυριαρχία της παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας μόνο για όσους μπορούν να τις πληρώσουν.

Το πλήρες περιεχόμενο της σχετικής ανακοίνωσης με τίτλο «Στηρίζουμε την απεργία των υγειονομικών – Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους» έχει ως εξής:

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ και είναι δίπλα τους σε κάθε μορφή αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Έχουμε παρακολουθήσει στενά, με θλίψη αλλά και με αγανάκτηση, την σταδιακή αποδόμηση του συστήματος, την συκοφάντηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, τις διώξεις απέναντι στους γιατρούς που μίλησαν για την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής, την παράλογη και ανήθικη τρομοκράτησή τους εν μέσω πανδημίας και πραγματικά θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας και υποχρέωσή μας να δηλώνουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Θέλουμε δε να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας λέγοντας ότι η καταρράκωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας αφορά όλους και όλες μας. Δεν αφορά μόνο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν μάχη αυτή τη δύσκολη στιγμή έχοντας ως μόνο όπλο το φιλότιμό τους. Αν εμείς οι πολίτες δεν τους στηρίξουμε, θα παρακολουθήσουμε αμέτοχοι τη διάλυση του ΕΣΥ και την μετέπειτα κυριαρχία του Ιδιωτικού Τομέα ο οποίος όμως θα πληρώνεται αδρά για τις υπηρεσίες του και θα είναι μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

 

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 39 times, 1 visits today)
Latest Post