Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την πανδημία: «Ένα χρόνο μετά, βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο»

Newsroom
24/02/2021 15:45
 
 
 

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερο σημείο απ’ ό,τι ήταν πέρυσι όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το μόνο ουσιαστικό μέτρο που λαμβάνει συνεχώς ο Κυριακός Μητσοτάκης είναι τα lockdown, χωρίς ωστόσο καμία άλλη ουσιαστική στήριξη του συστήματος υγείας και της οικονομίας. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός – σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες, χωρίς να παραδέχεται την δική του ανικανότητα στη διαχείριση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Πριν από ένα χρόνο, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στο μόνο ουσιαστικό μέτρο που ο πρωθυπουργός καταφεύγει είναι στα συνεχή lockdown, χωρίς καμία στήριξη του συστήματος υγείας και της οικονομίας.

Ένα χρόνο μετά η εικόνα είναι η εξής: στην Αττική 8 στα 10 νοσοκομεία δεν έχουν ούτε μία διαθέσιμη ΜΕΘ και δεν μπορούν να απορροφήσουν νέες εισαγωγές, βλέπουμε εικόνες ντροπής με ράντζα στους διαδρόμους, δεκάδες κρούσματα εμφανίζονται σε κλειστές δομές στον Πειραιά, την Κυψέλη και τον Γέρακα.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση αποφασίζει μια νέα παράταση του lockdown.

Ο πρωθυπουργός σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο για μια ακόμη φορά έριξε την ευθύνη στους πολίτες, λέγοντας ότι αυτό γίνεται λόγω εφησυχασμού τους. Ο ίδιος με την ανικανότητα που τον διακρίνει όλο αυτό το διάστημα δεν δέχεται καμία ευθύνη.

Τον καλούμε άμεσα να προχωρήσει επιτέλους παράλληλα σε συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ελέγχους στους χώρους εργασίας και αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ.

Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ότι ξεκινήσαμε. Οι πολίτες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και με την ανεμελιά Μητσοτάκη.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*