Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25: «Επιτροπή ειδικών, μόνο για τα προσχήματα;»

Newsroom
08/03/2021 12:29
 
 
 

Την άποψη ότι η Επιτροπή Ειδικών έχει χάσει πλέον τον ρόλο της και τη συνοχή της, εξέφρασε ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25, ο οποίος κάνει επίσης λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύεται πλέον ούτε τους επιστήμονες που η ίδια επέλεξε, με την κατάσταση να «είναι πλέον διαλυτική» και τα απανωτά, σκληρότερα μέτρα να μην είναι ούτε αποτελεσματικά, ούτε εφαρμόσιμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας, είναι εμφανής.

Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε πλήρη αμηχανία και η μόνη απάντηση που δίνει στο πρόβλημα είναι η επιβολή απανωτών σκληρότερων μέτρων λοκντάουν που φαίνεται ότι στην πράξη είναι εν πολλοίς μη εφαρμόσιμα, για πολλούς λόγους.

Αλλά τις τελευταίες ημέρες φάνηκε και κάτι άλλο. Και αυτό είναι η πλήρης αποδιοργάνωση που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στην Επιτροπή Ειδικών. Πράγματι το γεγονός ότι σε πολλαπλές συνεντεύξεις τους σε μέσα ενημέρωσης προτείνουν διαφορετικά μέτρα από την κυβέρνηση αλλά και διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς και το γεγονός ότι στην ανακοίνωση των νέων μέτρων ο κ. Κικίλιας και ο κ. Χαρδαλιάς δεν είχαν κανένα μέλος της επιτροπής και δε δέχτηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι κάτω από την πίεση της κυβέρνησης η επιτροπή έχει χάσει και το ρόλο της και τη συνοχή της και υπάρχει ακόμα μόνο για τα προσχήματα.

Επίσης αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύεται πλέον στην πράξη ούτε τους επιστήμονες που η ίδια επέλεξε για να στελεχώσει την επιτροπή, αποφασίζοντας μέτρα μόνη της, την ίδια ώρα που οι ειδικοί της επιτροπής θεωρούν πιο παραγωγικό πλέον να θέτουν τις προτάσεις τους στο δημόσιο διάλογο μέσα από συνεντεύξεις, πάρα στην κυβέρνηση.

Η κατάσταση είναι πλέον διαλυτική και χρειάζεται επιτέλους μία ορθολογική διαχείριση της πανδημίας. Το Μέρα25 προσπαθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να προτείνει μέτρα που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά οι προτάσεις του μοιάζουν να αντιμετωπίζονται ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Η κυβέρνηση ερωτάται ευθέως για το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) επίπεδο ομοψυχίας μεταξύ αυτής και της επιτροπής ειδικών.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.