Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν ανακάμπτει η οικονομία με απελπισμένα επικοινωνιακά κόλπα»

Newsroom
11/03/2021 12:43
 
 
 

Κριτική στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως δήλωσε η κα Αχτσιόγλου, εδώ και έναν χρόνο, η κυβέρνηση εφαρμόζει ανεπαρκή μέτρα, ενώ οι όποιες μικροβελτιώσεις και αποσπασματικές παρατάσεις τους δεν είναι αρκετές για να βγάλουν την ελληνική οικονομία από το υφεσιακό τούνελ.

«Με απελπισμένα επικοινωνιακά κόλπα ούτε η οικονομία ανακάμπτει ούτε η κοινωνία αποσπάται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι με τα «δήθεν “νέα” μέτρα οικονομικής ανακούφισης» δεν θα κουκουλωθεί η γενικευμένη κατακραυγή για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά η δήλωση:

Ο κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος σήμερα το πρωί πραγματοποίησε ένα νέο διάγγελμα για δήθεν «νέα» μέτρα οικονομικής ανακούφισης, προσπαθώντας προφανώς να αλλάξει την ατζέντα της διάχυτης αναταραχής και βίας που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία, ελπίζοντας ότι θα κουκουλώσει τη γενικευμένη κατακραυγή που ακολούθησε το πρόσφατο διάγγελμά του με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και επιδιώκοντας να αποσείσει για άλλη μια φορά τις ευθύνες του την κρίσιμη στιγμή. Την κίνηση αυτή καθ’ εαυτή, την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την ουσία των μέτρων, έχει πια παντοιοτρόπως αποδειχθεί ότι με μικροβελτιώσεις και αποσπασματικές παρατάσεις στα ανεπαρκή μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να βγει από το υφεσιακό τούνελ στο οποίο έχει εισέλθει, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανασάνουν και να επανεκκινήσουν ενώ οι εργαζόμενοι δεν προφυλάσσονται από τη φτωχοποίηση.

Ως προς τη χλεύη του κ. Μητσοτάκη για τις προβλέψεις περί ύφεσης, θα του προτείναμε να ρίξει μια ματιά στον Προϋπολογισμό που η δική του κυβέρνηση εισηγήθηκε και ψήφισε πριν από λίγους μήνες, καθώς και στις ανακοινώσεις του οικονομικού του επιτελείου όλη την προηγούμενη χρονιά και ίσως να ξανασκεφτεί σε ποιους την απευθύνει.

Ένα είναι βέβαιο: με απελπισμένα επικοινωνιακά κόλπα ούτε η οικονομία ανακάμπτει ούτε η κοινωνία αποσπάται.

(φωτό: newsit.gr)

(Visited 31 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.