Φωτεινή Παγούνη: “Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο δυνατός θα είναι ο λαός”

admin
23/01/2015 17:48
 
 
 

Προεκλογικό μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων με το ΚΚΕ Φωτεινής Παγούνη:

 

Στις 25 Γενάρη, αυτό που διακυβεύεται είναι αν την επόμενη μέρα θα βγουν πιο δυνατοί όσοι κερδίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων, δηλαδή τα μονοπώλια, ή αν θα βγει πιο δυνατός ο λαός, μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

 Ιδιαίτερα η νεολαία, που η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, την καταδικάζουν στην αμορφωσιά, την ανεργία ή την κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα, σε μια ζωή μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, χρειάζεται να υψώσει το ανάστημά της. Με την ψήφο τους στο ΚΚΕ, οι νέοι και οι νέες, να δείξουν ότι δεν δέχονται να ζουν με ψίχουλα, να στοιβάζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ, να δουλεύουν και να μη δουλεύουν, να ζουν και να μη ζουν.

Υπάρχει πλέον πλούσια πείρα στο λαό από όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τι κέρδισε ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο νέος και η νέα ψηφίζοντας τόσα χρόνια στη λογική του «τι λιγότερο θα χάσω» αντί να σκεφτεί με βάση τις ανάγκες του και το «τι περισσότερο θα κερδίσω»;

Τι κέρδισε ο λαός από το να εμπιστεύεται τη ζωή του κάθε φορά σε ένα νέο επίδοξο σωτήρα, που στην πορεία πάντα ήταν χειρότερος από τον προηγούμενο;

Τι κέρδισε τόσα χρόνια από το να εμπιστεύεται κόμματα που υποτάσσονται στο μονόδρομο της ΕΕ, δηλαδή της εκμετάλλευσης;

Είναι ώρα να αξιοποιήσει ο καθένας την πείρα του και να βγάλει συμπεράσματα.

Ό,τι κέρδισε ο λαός το κέρδισε με διεκδίκηση, με αγώνα, με μαχητικότητα. Ποτέ δεν του χαρίστηκε τίποτα. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσει κανένας, πόσο μάλλον αριστεροί, αγωνιστές άνθρωποι που έχουν παλέψει στη ζωή τους και σήμερα τα κόμματα του συστήματος τους καλούν να σκύψουν το κεφάλι και να συμβιβαστούν με τη φτώχεια.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να πάει στην κάλπη με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του, με κριτήριο την πείρα τόσων δεκαετιών.

Γιατί την επόμενη μέρα η ψήφος του θα ερμηνευτεί και θα μεταφραστεί από το σύστημα και τα κόμματά του.

Η ψήφος λοιπόν σε όποιο άλλο κόμμα εκτός του ΚΚΕ, θα μεταφραστεί σε συναίνεση για την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, σε συναίνεση στο να πληρώσει ο λαός το χρέος με οποιοδήποτε τρόπο. Θα μεταφραστεί σε συναίνεση στο να δοθούν ψίχουλα στους εξαθλιωμένους γιατί «αυτό επιτρέπει η οικονομία».

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα σημαίνει αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, θα σημαίνει ότι ο λαός δε δέχεται να ζει με συσσίτια. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα σημαίνει ότι ο λαός θέλει να ζήσει έτσι όπως του αξίζει με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Μόνο με δυνατό ΚΚΕ, θα είναι δυνατή η φωνή του λαού και μέσα στη Βουλή, γιατί είναι η μόνη πραγματικά εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός.

Για να ανοίξει ο δρόμος για τη ζωή και την κοινωνία που μας αξίζει.

 

ΠΑΓΟΥΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

(Visited 199 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*