4ήμερη επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στη Σύρο για ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

syrmalenios syros
Newsroom
14/05/2021 09:57
 
 
 

Από την Παρασκευή 14 έως και τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα βρίσκεται στη Σύρο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Συρμαλένιος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της κινητοποίησης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας Κ Χατζηδάκης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Συρμαλένιος θα έχει συναντήσεις με φορείς και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων, ενώ θα πραγματοποιήσει και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους όλες τις αλλαγές που επιφέρει το Νομοσχέδιο, οι οποίες πλήττουν όχι μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και μακροπρόθεσμα τον δημόσιο τομέα, αλλά το σύνολο των μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών, τα ασφαλιστικά ταμεία και συνακόλουθα τις δομές του κοινωνικού κράτους.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη προβλέπει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα 10ωρης εργασίας και περαιτέρω καταστρατήγηση του 8ωρου, υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε., κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για μια σειρά από κλάδους, καθώς και μπλοκάρισμα σε σειρά συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. “Με λίγα λόγια” – επισημαίνει ο βουλευτής – “καταργεί όλα εκείνα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε με τρία εμβληματικά νομοσχέδια, νόμους του κράτους, (4448/2017, 4554/18 και 4611/19), δημιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας για τον κόσμο της εργασίας. Καταργεί δικαιώματα κατοχυρωμένα εδώ και δεκαετίες με τους αγώνες και τις θυσίες του κόσμου της εργασίας”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*