Νίκος Συρμαλένιος: «Η εγκατάσταση μεγάλων αιολικών βιομηχανικών πάρκων στα νησιά είναι μια καταστροφική πολιτική» (VIDEO)

Newsroom
19/05/2021 15:56
 
 
 

Στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με θέμα την στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία μίλησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε ότι η τοποθέτηση ΑΠΕ στα νησιά χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς φέρουσα ικανότητα είναι μια καταστροφική πολιτική, αφού ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τα μεγάλα συμφέροντα, χωρίς κανένα όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

«Φυσικά αυτή η πολιτική δυσφημίζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις καθιστά εχθρικές προς τις τοπικές κοινωνίες» επισήμανε ο βουλευτής, ο οποίος ανέφερε επίσης, ότι το μοντέλο των μεγάλων βιομηχανικών αιολικών πάρκων που αδειοδοτήθηκαν και συνεχίζουν να αδειοδοτούνται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στα νησιά, δεν έχει θέση και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε την τοποθέτηση του Νίκου Συρμαλένιου

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*