Φίλιππος Φόρτωμας: «Σημαντική επένδυση για την Ελλάδα η παραγωγή και διάθεση φαρμακευτικής κάνναβης»

Newsroom
23/05/2021 12:19
  •  
  •  
  •  

Στα πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δίνει στην Ελλάδα η παραγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια, με αφορμή τη συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Φόρτωμα, το εν λόγω νομοσχέδιο εισάγει συγκεκριμένες ρυθμίσεις και παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των εξαγωγών των τελικών προϊόντων της φαρμακευτικής κάνναβης για τη χώρα μας, «με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους ασθενείς που έχουν ανάγκη τη χρήση τους, όσο και προς κάθε διαθέσιμο επενδυτή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων σημείωσε ότι η χρήση κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους ολοένα και νομιμοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα, προσθέτοντας πως «θα ήταν αδιανόητο για μια πολιτισμένη και ανοικτή κοινωνία, όπως θεωρείται η ελληνική, να μην ακολουθήσει την ίδια πορεία». Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική απέναντι στις αντιπολιτευτικές «κορώνες» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος – κατά τη διάρκεια της δική του κυβερνητικής θητείας – διαχειρίστηκε ανεπιτυχώς και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα το συγκεκριμένο θέμα.

«Αυτό το νομοσχέδιο, προωθεί τους στόχους που έχουμε θέσει εξ αρχής ως παράταξη και ως Κυβέρνηση. Την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την αύξηση των θέσεων εργασίας. Και παράλληλα προστατεύει τον κλάδο της γεωργίας και της μεταποίησης. Αλλά κυρίως, είναι ένα νομοσχέδιο, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα περιλαμβάνεται πλέον στις χώρες που θα είναι σε θέση να παράγουν προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία συμβάλλουν στην ανακούφιση ή ακόμα και στη θεραπεία πολλών ασθενών, με διάφορες παθήσεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 33 times, 1 visits today)