ΣΥΡΙΖΑ: «Θεατής η κυβέρνηση στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών ειδών πρώτης ανάγκης»

trofima super market
Newsroom
08/06/2021 1:14
  •  
  •  
  •  

Αύξηση τιμών σε επιμέρους γαλακτοκομικά είδη, στα αυγά, στα λαχανικά κ.λπ., που κατά περίπτωση φτάνει ακόμα και το 12%, καταγράφηκε από μετρήσεις Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Παράλληλα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), παρατηρούνται και «καμουφλαρισμένες» αυξήσεις, οι οποίες οδηγούν σε ανεπίτρεπτη παραπλάνηση του καταναλωτή, όπως για παράδειγμα στα καθαριστικά, όπου η τιμή παραμένει η ίδια αλλά μειώνεται η ποσότητα, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε ερώτηση 55 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά τους και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος), οι οποίοι καλούν επίσης, τα συναρμόδια Υπουργεία να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών στο καλάθι του καταναλωτή από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

«Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής αλλά οφείλει να λάβει μέτρα προκειμένου να μην εκτοξευτούν οι τιμές βασικών αγαθών και παράλληλα να κινήσει διαδικασίες ελέγχου μέσω των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συγκεκριμένες επιχειρήσεις προβαίνουν σε ανεπίτρεπτες πρακτικές εναρμόνισης τιμών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

(Visited 28 times, 1 visits today)