Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Φίλιππος Φόρτωμας για τον πρωτογενή τομέα των νησιών

Newsroom
09/06/2021 10:09
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξηςκ. Σπήλιο Λιβανό πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των νησιών.

Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας – συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Πολυκρέτη – έθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων των Κυκλάδων, αλλά και του πρωτογενούς τομέα ευρύτερα, ώστε να δοθούν κίνητρα στους νέους για την ενασχόλησή τους με αυτόν.

Ακόμη, συζητήθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας και οι τρόποι αντιμετώπισής της, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής, στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης σταβλικών εγκαταστάσεων, στο πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα ζώα, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη ελέγχου της προέλευσης των ποιοτικών προϊόντων, όπως η πατάτα της Νάξου, ώστε να παταχθούν τα φαινόμενα διακίνησης «μαϊμού» προϊόντων.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τήνου και στη στελέχωσή της με υπαλλήλους, με σκοπό την περίθαλψη των ζώων, αλλά και τη διεκπεραίωση υποθέσεων σχετικών με την υπηρεσία.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας χαρακτηρισμού της Αμοργιανής Φάβας ως Π.Γ.Ε. (προϊόν με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή, «η ηγεσία του Υπουργείου, βαθιά ευαισθητοποιημένη σε τέτοιους είδους θέματα, δεσμεύτηκε για την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων», ενώ ο κ. Φόρτωμας από την πλευρά του, δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας έπαιζε πάντα πρωτεύοντα ρόλο στις τοπικές οικονομίες των νησιών μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, αλλά και να δώσουμε κίνητρα στους νέους ανθρώπους, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά τους, τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους, με σκοπό την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την εναρμόνισή του με τις προκλήσεις του μέλλοντος».

(Visited 71 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*