Δύο ερωτήσεις ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που αφορούν επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και τον χώρο της μουσικής

Εστίαση μαγαζιά Νάξος
Newsroom
09/06/2021 12:50
 
 
 

Δύο ερωτήσεις για θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, αλλά και τους επαγγελματίες μουσικούς και τεχνικούς συνυπέγραψε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Η πρώτη ερώτηση έχει θέμα «Εκτός του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 μένει μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων τουριστικών καταλυμάτων». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων αποφάσισε να χορηγήσει μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 περί τα 350 εκ. € για την ενίσχυση της ρευστότητας των τουριστικών καταλυμάτων ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα κατά την επαναλειτουργία τους, μετά από σχεδόν ένα χρόνο παύσης λειτουργίας λόγω των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας covid-19.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή θέτει κριτήριο απασχόληση προσωπικού, αφήνοντας εκτός προγράμματος τα μικρά τουριστικά καταλύματα που, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις με κατά μέσο όρο 7 έως 10 δωμάτια και ήταν κλειστά λόγω lockdown.

Έντονα αντιδρά η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), που σημειώνει ότι μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων αποκλείστηκαν και από το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ την ίδια στιγμή οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν και εκτός των χρηματοδοτήσεων των περιφερειών λόγω των υψηλών μορίων που απαιτούνταν.

Η δεύτερη ερώτηση έχει θέμα «Ανάγκη επανεξέτασης της οριζόντιας απαγόρευσης της μουσικής και υποστήριξης των ανθρώπων της». Στη συγκεκριμένη ερώτηση υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων ότι η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, αλλά και τα αυστηρά μέτρα λειτουργίας των χώρων πολιτισμού εξακολουθούν να διατηρούν σε ανεργία χιλιάδες επαγγελματίες μουσικούς, ερμηνευτές, DJ’s, τεχνικούς και στερούν πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα από καλλιτέχνες που συχνά δεν έχουν άλλο έσοδο, ούτε κάποια άλλη ενίσχυση.

 

Δείτε την 1η ερώτηση

Δείτε την 2η ερώτηση

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*