Την ανάδειξη της περιφερειακής διάστασης όλων των ασκούμενων πολιτικών ζήτησε ο Νίκος Συρμαλένιος

Newsroom
11/06/2021 11:35
 
 
 

Την σημασία της περιφερειακή διάστασης του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να τεθούν και ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης και χρηματοδότησης σημαντικών έργων στη χώρα μέχρι το 2026, έθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος στην ομιλία του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Συρμαλένιος είναι η κατάθεση ενός απολογισμού έργων από κάθε περιφερειακό πρόγραμμα, καθώς κι ενός απολογισμού έργων και απορροφήσεων, αλλά και προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο, ώστε να είναι γνωστό ποια έργα βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα από τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και ποια έργα καθυστερούν σε σημαντικό βαθμό ή χρειάζονται κάποια σοβαρή ώθηση, για να ξεκινήσουν.

Ένα δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων είναι η «Πράσινη Μετάβαση» και ειδικότερα το ζήτημα της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν κι από ποιους, αλλά και ποιους θα ωφελήσουν). Επίσης, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να δούμε πού βρίσκεται επιτέλους το περίφημο χωροταξικό σχέδιο για τις ΑΠΕ, τις ανανεώσιμες πηγές και μαζί με αυτό, το χωροταξικό και την περίφημη έννοια της φέρουσας ικανότητας σε κάθε περιοχή.

Ένα τρίτο θέμα που έθεσε ο κ. Συρμαλένιος είναι η ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα σε περιφερειακό επίπεδο, με στήριξη του σε κάθε περιφέρεια και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, με φόντο μάλιστα και την αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Επίσης, ο βουλευτής Κυκλάδων έθεσε στην Επιτροπή τα θέματα της Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας ότι έχει έρθει η ώρα να νομοθετηθούν νέα επιπλέον κίνητρα προσέλκυσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά και στις ορεινές απομακρυσμένες περιοχές.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του κ. Συρμαλένιου:

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*