Ο Νίκος Συρμαλένιος για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας: «Εφαρμόζει μια στυγνή και αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή»

syrmalenios naxos2 00
Newsroom
15/06/2021 09:24
 
 
 

Την άποψη ότι το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ κρύβει τις πιο σκοταδιστικές οπισθοδρομικές διατάξεις για τον κόσμο της εργασίας, εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, το νομοσχέδιο βρίσκεται στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης αντίληψης της ΝΔ και «κουμπώνει» με το σύνολο της πολιτικής σας υπέρ των ισχυρών, νομιμοποιώντας και μονιμοποιώντας τη μερική απασχόληση, το ελαστικό ωράριο, τις μειωμένες αμοιβές, την κατάργηση του 8ώρου, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Επιπλέον, ανέφερε, ότι το νομοσχέδιο πλήττει καίρια όλους τους εργαζόμενους αλλά κυρίως τους νέους που – για μια ακόμη φορά – θα είναι τα μεγάλα θύματα της επισφάλειας, των απολύσεων, της φθηνής εργασίας και τελικά της ανεργίας.

«Με αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει το σχέδιό της για το μέλλον, τη μετατροπή δηλαδή της Ελλάδας σε χώρα φθηνής και ελαστικής εργασίας, χωρίς ρύθμιση, κανόνες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και κοινωνικά δικαιώματα. Είναι σίγουρο ότι το νομοσχέδιο αυτό αργά η γρήγορα θα καταλήξει στη χωματερή της ιστορίας» κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*