Ο Φίλιππος Φόρτωμας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας: «Καταργεί αναχρονιστικές ρυθμίσεις»

Newsroom
15/06/2021 09:35
 
 
 

Ως «το πιο εμβληματικό των τελευταίων χρόνων στον εργασιακό τομέα» χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Φόρτωμας, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκσυγχρονίζει τον θεσμό της εργασίας, αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες, καταργεί αναχρονιστικές ρυθμίσεις και προσαρμόζει πλέον την ελληνική εργασιακή νομοθεσία στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων άσκησε, επίσης, κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της παραπληροφόρηση σχετικά με την κατάργηση του 8ώρου, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες και τα απεργιακά δικαιώματα, ενώ τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι η καταστρατήγηση των νομοθετικά και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά η προάσπισή τους.

Ειδικότερα, ο κ .Φόρτωμας ανέφερε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και η Θεσμοθέτηση της Ανεξάρτητης Επιθεώρησης Εργασίας «θωρακίζει» το 8ωρο, ενώ μέσω της διευθέτησης εργασίας, δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να επιλέξουν μία ημέρα της εβδομάδας για να παραμείνουν στο σπίτι, χωρίς να θίγεται το σύνολο των 40 ωρών εργασίας την εβδομάδα. Τέλος, υποστήριξε ότι, σε καμία περίπτωση, δεν καταστρατηγείται το δικαίωμα στην απεργία, αλλά γίνεται προσπάθεια μη κατάχρησης του δικαιώματος αυτού.

«Δεν είναι κεκτημένο της Αριστεράς η προάσπιση της εργασίας. Η εργασία είναι δικαίωμα όλων! Και η προστασία της είναι υποχρέωση όλων! Και το παρόν νομοσχέδιο προασπίζει αυτές ακριβώς τις έννοιες, αλλά και την ουσία των πραγμάτων» είπε ο κ. Φόρτωμας, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των συνδικαλιστικών ηγεσιών, την οποία – όπως είπε – εκτρέφει και στηρίζει εδώ και χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση και, εν γένει, η Αριστερά.

Το βίντεο της ομιλίας του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*