Νίκος Συρμαλένιος: «Επιτακτική ανάγκη για εφαρμογή της νησιωτικότητας σε όλες τις ασκούμενες πολιτικές» (video)

Newsroom
18/06/2021 12:58
 
 
 

Για την ανάγκη ανάδειξης της νησιωτικής και ορεινής διάστασης του Ταμείου Ανάκαμψης σε σχέση και με το κεφάλαιο «Πράσινη Μετάβαση», μίλησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Όπως είπε, υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ιδιαίτερα των αιολικών πάρκων, τα οποία πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά, με σεβασμό στο περιβάλλον, στον χώρο και στην κλίμακα του χώρου, βάσει μελετών και χωροταξικού σχεδιασμού.

Επιπλέον, τόνισε ότι το περίφημο «Χωροταξικό Σχέδιο» για τις ΑΠΕ πρέπει να επιταχυνθεί και ταυτόχρονα να υπάρξουν και μελέτες φέρουσας ικανότητας, γιατί δεν μπορεί τα νησιά μας να είναι «εργοστάσια» παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η ρήτρα νησιωτικότητας θα πρέπει επιτέλους να μπει σε όλα τα νομοσχέδια, για να μπορεί ο νόμος να προσαρμόζεται και να εφαρμόζεται και στις νησιωτικές περιοχές» τόνισε ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος έκανε επίσης αναφορά σε μια σειρά ζητημάτων, όπως την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα λιμάνια, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, την υποβαθμισμένη δημόσια υγεία στα νησιά, τις διακομιδές, την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τη διεκδίκηση μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για τις νησιωτικές περιοχές και τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου:

 

(Visited 52 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*