Φ. Φόρτωμας: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας» – Αντιπαράθεση με Συρμαλένιο για τον μειωμένο ΦΠΑ

Newsroom
18/06/2021 1:16
  •  
  •  
  •  

Για την ενίσχυση της νησιωτικότητας και της Γαλάζιας Οικονομίας μίλησε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συνεδρίασή της με θέμα «Προγραμματισμός εργασιών και θεματολογία της Επιτροπής».

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά ο όρος «νησιωτικότητα» αντιμετωπίζεται στην πραγματική της διάσταση και όχι μόνο ως γεωγραφική έννοια, με την Πολιτεία «να ανταποδίδει στους νησιώτες αυτό που τους οφείλει και τους αξίζουν».

Ο Βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στις επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες, μέσα από διαβουλεύσεις, μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να δίνουν κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας προκειμένου να επιλέγουν τις νησιωτικές περιοχές, ενώ παράλληλα αναγνώρισε την ύπαρξη πολλών προκλήσεων στους τομείς της συνδεσιμότητας και προσβασιμότητας των νησιών, τις οποίες – όπως είπε – «πρέπει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε»

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας συμφώνησε με την ανάγκη επαναφοράς μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά, επικρίνοντας ταυτόχρονα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε καταψηφίσει αυτό το μέτρο. Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» βουλευτής Κυκλάδων ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιο, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στον ίδιο προσωπικά, όσο και στην τότε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «επειδή δεν αντιστάθηκε, ως όφειλε, στην θέσπιση του μέτρου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική μέχρι τώρα, η οποία στηρίζει το νησιωτικό χώρο, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες φέρνουν μεταρρυθμιστικές τομές για την ενίσχυση και ανάπτυξή του. Μέσα από την Επιτροπή, η οποία έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενσκήπτουμε πάνω από τα καθημερινά προβλήματα των νησιωτών και προωθούμε την επίλυσή τους, με όσα δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά εργαλεία διαθέτουμε. Ενισχύουμε τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και τη Γαλάζια Οικονομία, με πολιτικές που συνδέονται άμεσα με τον θαλάσσιο χώρο, τις οποίες πρέπει να αναδείξουμε» δήλωσε σχετικά ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 33 times, 1 visits today)