Συνάντηση Φόρτωμα με Αυγενάκη για τα αθλητικά σωματεία των Κυκλάδων και το ΕΑΚΝ Σίφνου

Newsroom
30/06/2021 17:11
 
 
 

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα αθλητικά σωματεία των Κυκλάδων, με τον κ. Φόρτωμα να ενημερώνει τον Υφυπουργό αφενός για τις οικονομικές, αλλά και γενικότερες δυσκολίες που αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας κι αφετέρου για την ανάγκη ενίσχυσής τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης «βαθιά ευαισθητοποιημένος για το θέμα» όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του βουλευτή, ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει πολλές προσπάθειες προς αυτόν τον τομέα, καθώς και ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα θεσμοθετεί τον όρο «νησιωτικότητα» σε συνάρτηση με τον αθλητισμό.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας (ΕΑΚΝ) Σίφνου, ζητώντας την αρωγή της ηγεσίας του Υπουργείου για την άμεση επίλυσή τους, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από τους αθλούμενους και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για τη νομοθετική επίλυσή τους.

«Η προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και από την ηγεσία του Υπουργείου για την προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού στη χώρα μας είναι σημαντική. Εξέθεσα στην ηγεσία του Υπουργείου την ανάγκη στήριξης των αθλητικών συλλόγων των νησιωτικών περιοχών και είμαι βέβαιος ότι οι επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις θα κινηθούν στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*