Σε Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο η Κατερίνα Μονογυιού

Newsroom
01/07/2021 12:47
 
 
 

Περιοδεία στη Σίφνο, την Μήλο και την Κίμωλο πραγματοποίησε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Σίφνο, η κα Μονογυιού συναντήθηκε με τη δήμαρχο του νησιά κα Μαρία Ναδάλη, με την οποία συζήτησαν την μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής σεζόν, τα απαιτούμενα έργα υποδομής, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού. «Ευχαριστώ την Κατερίνα Μονογυιού που είναι πάντα δίπλα στους νησιώτες της Σίφνου. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή της στο νησί καθώς παράγει αποτέλεσμα» δήλωσε σχετικά η κα Ναδάλη.

Στη συνέχεια, η βουλευτής επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Σίφνου, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιασμού, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με καταστηματάρχες και ξενοδόχους του νησιού, που την ενημέρωσαν για την πολύ καλή πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν.

Τέλος, η κα Μονογυιού συναντήθηκε με μέλη της ΔΗΜ. ΤΟ Σίφνου, με τα οποία συζήτησαν τις ανάγκες του νησιού και θέματα επικαιρότητας.

Επίσκεψη σε Μήλο και Κίμωλο

Στις τελετές και εκδηλώσεις στη μνήμη των Αγίων Πάντων και των κεκοιμημένων στις Ιερές Κατακόμβες του νησιού (όπου θάφτηκαν 8.000 χριστιανοί και αποτελούν το μεγαλύτερο πρωτοχριστιανικό μνημείο μετά τους Αγίους Τόπους και τις Κατακόμβες της Ρώμης) συμμετείχε η κα Μονογυιού, η οποία παρέστη στον Μέγα Εσπερινό που τελέστηκε στον αύλειο χώρο των Ιερών Κατακομβών, συγχοροστατούντων του Σεβασμιότατου κ. Δωρόθεου Β’ και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίνου.

Στις 26 Ιουνίου μετέβη στην Κίμωλο, όπου συνάντησε και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δήμου. Επόμενος σταθμός της περιοδείας της ήταν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιασμού στο νησί. Σημειώνεται ότι η Κίμωλος είναι ένα “covid free” νησί, με το σύνολο των κατοίκων του να έχουν εμβολιαστεί.

Την επόμενη μέρα (Κυριακή 27 Ιουνίου) επέστρεψε στη Μήλο για σειρά συναντήσεων με κατοίκους και φορείς του νησιού. Αρχικά, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μήλου κ. Μανώλη Μικέλη, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα του Δήμου κι ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μήλου. Εκεί την υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μακρής, ο οποίος την ξενάγησε σε όλους τους χώρους, με την κα Μονογυιού να διαπιστώνει την άριστη κατάσταση των υποδομών του, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, αλλά και έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της εφημερίας και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καθημερινό τους αγώνα για την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο κ. Μακρής ευχαρίστησε την κα Μονογυιού για τη συμβολή της στην άμεση πρόσληψη του νέου ιατρού στο Κ.Υ., ενώ από την πλευρά της η βουλευτής συνεχάρη τον πρόεδρο και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για το δύσκολο έργο που επιτελούν και την επιτυχία του εμβολιασμού των περισσότερων κατοίκων του νησιού. Δήλωσε δε, ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στον αγώνα τους για την προστασία της υγείας των νησιωτών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον κρατικό Αερολιμένα Μήλου, όπου συναντήθηκε με τον Αν. Αερολιμενάρχη κ. Παναγιώτη Κυριαζή ο οποίος την ενημέρωσε για τα προβλήματα υποστελέχωσης που επηρεάζουν τόσο τη διαχείριση και εξυπηρέτηση της εναέριας κυκλοφορίας, όσο και την υποστήριξη των υπηρεσιών εδάφους, κάνοντας λόγο για ανάγκη άμεσης ενίσχυσης κατά τη θερινή περίοδο 2021 και για εφαρμογής μεσοπρόθεσμου σχεδίου στελέχωσης για τον Αερολιμένα.

Επίσης, ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον Αεροσταθμό και ιδιαιτέρως στις κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές του. Σύμφωνα με την κα Μονογυιού, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επέκτασης αιθουσών αφίξεων- αναχωρήσεων και ανακατασκευής των υποδομών του Αεροσταθμού θα επέτρεπε την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ανταπόκριση του Αερολιμένα στην τουριστική έκρηξη που αναμένεται με το τέλος της πανδημίας.

Τέλος, ο κ. Κυριαζής ευχαρίστησε προσωπικά την κα Μονογυιού για το ενδιαφέρον, το χρόνο και την πρωτοβουλία της να συνδράμει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Μήλου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στη Μήλο, η βουλευτής συναντήθηκε με τα στελέχη της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, με τα οποία συζήτησε την πολιτική επικαιρότητα.

«Οι πόροι από το ταμείο Ανάπτυξης, το ΕΣΠΑ, ο νέος Αναπτυξιακός νόμος σε συνδυασμό με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για τους Δήμους, θα δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μήλο και σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων” δήλωσε η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού μετά την περιοδεία της στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*