Ν. Συρμαλένιος: «Η κυβέρνηση χτίζει μια Ελλάδα των λίγων και ισχυρών» (VIDEO)

Newsroom
07/07/2021 17:30
 
 
 

Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Κύρωση της Συμφωνίας για την τροποποίηση της Συνθήκης για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας» και «Κύρωση της Συμφωνίας για την τροποποίηση της Συμφωνίας για τη μεταφορά και την αμοιβαιοποίηση των εισφορών στο Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Συρμαλένιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο καταιγιστικός τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση συνεχίζει να φέρνει νέα νομοσχέδια, αξιοποιώντας μάλιστα, την πανδημία για ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων, έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση τόσο της προετοιμασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όσο και του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς και την κοινωνία γενικότερα.

«Για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όσες ενέσεις αισιοδοξίας κι αν προσπαθούν να περάσουν τα κυβερνητικά στελέχη και τα φιλικά κανάλια, ο τουρισμός στα μεγάλα τουριστικά μέρη είναι πολύ πίσω από τις προβλέψεις» επισήμανε ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος απέδωσε το γεγονός στις παλινωδίες της Κυβέρνησης, που – σύμφωνα με τον βουλευτή – στοχοποιεί για ακόμη μια φορά την ατομική ευθύνη με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων.

Ο κ. Συρμαλένιος αντέκρουσε τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί «υγειονομικού σαμποτάζ» από τον ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρη την αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι και στην οικονομία η κατάσταση είναι ζοφερή, παρά τις θριαμβολογίες.

«Είναι ευκαιρία με την ψήφιση αυτών των κυρώσεων, να δούμε πού βαδίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Βαδίζει σε δρόμο κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, ειρήνης ή έχει εγκαθιδρύσει υπό τη μακρόχρονη κυριαρχία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος -στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία- μια πολιτική νεοφιλελεύθερη, μια πολιτική κυριαρχίας των αγορών και διαρκούς λιτότητας;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο βουλευτής και κατέληξε:

«Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, με την πολιτική σας και τις πράξεις σας αποδεικνύεται ότι είστε από τους φανατικότερους λάτρεις της λιτότητας για τους πολλούς και της ευημερίας για τους λίγους και ισχυρούς. Πλήττετε τον κόσμο της εργασίας, πλήττετε το περιβάλλον, μειώνετε τον δημόσιο χώρο και τη δημόσια παρέμβαση στο βωμό της εξυπηρέτησης των λίγων και εκλεκτών επενδυτών τους οποίους και θεωρείτε και ως την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Με αυτήν την προοπτική, όμως, δεν χτίζεται η Ελλάδα των πολλών, δεν χτίζεται μια Ελλάδα η οποία μπορεί να βρει την προοπτική της ως μια ισχυρή χώρα, δημιουργώντας ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και στηρίζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία, αλλά χτίζεται μια Ελλάδα των λίγων και ισχυρών εκλεκτών φίλων σας, εγχώριων και ξένων».

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*