Ο Γιάννης Βρούτσης για τους δασικούς χάρτες: «Η Κυβέρνηση προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν και αποκαθιστούν τα προβλήματα»

Γιάννης Βρούτσης
Newsroom
22/07/2021 13:58
 
 
 

Την άποψη ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή επιλύει οριστικά σημαντικά προβλήματα που αφορούν σε χιλιάδες ιδιοκτησίες εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης σε σχετική δήλωση του.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βρούτση έχει ως εξής:

«Με την τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, επιλύονται οριστικά σημαντικά προβλήματα που αφορούν σε χιλιάδες ιδιοκτησίες.

Κατ’ αρχάς επιλύονται ζητήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε δάση και δασικές, χορτολιβαδικές εκτάσεις για περιοχές που εξαιρούνταν από τον νόμο 998/1979.
Με τη νέα ρύθμιση, για τις εκτάσεις σε Ιόνια Νησιά, Κρήτη, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κυκλάδες, Κύθηρα, Αντικύθηρα και Μάνη, το Δημόσιο καλείται να αποδείξει εκείνο, αν έχει και που, ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Με αυτόν τον τρόπο, τερματίζεται οριστικά η γραφειοκρατική ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιόκτητων εκτάσεων.

Για τον λόγο αυτόν δημιουργούνται, τουλάχιστον, τέσσερα Συμβούλια Ιδιοκτησίας με έδρα την Κέρκυρα, το Ηράκλειο, τη Μυτιλήνη και τον Πειραιά (Σύνθεση: Πάρεδρος του ΝΣΚ, ο Προϊστάμενος της οικείας Κτηματικής Υπηρεσίας και ο Προϊστάμενος Δασών).

Επίσης, με την παρούσα τροπολογία επιλύεται το ζήτημα της κατάτμησης μεικτών δασικών και μη δασικών εκτάσεων, με την απελευθέρωση των μεταβιβάσεων.

Τέλος, επιταχύνονται οι μελέτες και η εκτέλεση αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων προστασίας καμένων δασικού χαρακτήρα εκτάσεων.

Οφείλω να ευχαριστήσω το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας(Υπουργό και Υφυπουργούς) και ιδιαίτερα τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά για την πολύτιμη συνδρομή του στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας στον σύνδεσμο https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11697144.pdf

(Visited 250 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*