Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των καταναλωτών απέναντι στις ραγδαίες ανατιμήσεις

trofima super market
Newsroom
12/09/2021 18:20
 
 
 

Ερώτηση με θέμα τη λήψη μέτρων για την προστασία από την ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων συνυπέγραψε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Οι 43 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα φαίνεται πως είναι «πρωταθλήτρια» σε όλη την Ευρώπη, όσον αφορά στις αυξήσεις τιμών, οι οποίες αναμένεται να πάρουν «την ανιούσα», κυρίως λόγω της επικράτησης κερδοσκοπικών τάσεων, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Δυστυχώς, οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες δεν αφήνουν κανέναν να παρέμβει. “Οι αγορές θα αυτορυθμιστούν και δεν μπορούμε να παρέμβουμε” είναι το δόγμα τους. Στην καθημαγμένη από τα μνημόνια και τα αλλεπάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημία χώρας μας, θα μπορούσαν η κυβέρνηση να παρέμβει και να εξαγγείλει μέτρα προστασίας των καταναλωτών» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές, οι οποίοι προτείνουν μια σειρά από μέτρα, όπως:

*Αυστηρούς κοστολογικούς ελέγχους με σκοπό την αποτροπή αυξήσεων.

*Φορολογικά μέτρα, μέσω μείωσης ειδικών φόρων.

*Νέες διεθνείς και διακρατικές διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση καλύτερων τιμών, που θα εξισορροπήσουν τις αυξήσεις.

*Σχεδιασμός κοινωνικών μέτρων προστασίας για την διεύρυνση της προστασίας των πλέον αδυνάτων συμπολιτών μας.

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

(Visited 39 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.