Ο Ν. Συρμαλένιος για την εργασία σε ξενοδοχεία ανήλικων παιδιών από κλειστές δομές φροντίδας

Newsroom
15/09/2021 17:06
 
 
 

Eρώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αφορά στην εργασία σε ξενοδοχεία ανήλικων παιδιών που ζουν σε κλειστές δομές φροντίδας συνυπέγραψε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με την ερώτηση, πρόσφατα, ανακοινώθηκε η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, που αφορά σε:

*Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

*Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

“Θα μπορούσαμε να εκλάβουμε αυτή τη συνεργασία ως ένα ακόμα επεισόδιο του επικοινωνιακού μπαράζ στο οποίο υποβάλλουν την εξουθενωμένη ελληνική κοινωνία τα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, δεδομένου του ότι δεν αναφέρει κανένα συγκεκριμένο μέτρο υλοποίησης αυτής της συνέργειας. Επειδή όμως, μετά από δύο και πλέον χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν γίνει σαφείς οι στοχεύσεις της πολιτικής της, αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση προωθεί επίσημα την παιδική εργασία για τα παιδιά που έχει το κράτος υπό την φροντίδα του σε κλειστές δομές ανηλίκων, ενισχύοντας με αυτήν την απαράδεκτη επιλογή και τη φθηνή εργασία στον τουριστικό κλάδο” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*