Φίλιππος Φόρτωμας: «Εθνική Νησιωτική Πολιτική αποκτά πλέον η Ελλάδα» (video)

Newsroom
17/09/2021 12:34
 
 
 

Για τη σημασία της κωδικοποίησης της νομοθεσίας που αφορά στη νησιωτική πολιτική της χώρας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: “Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου”.

Στην εισήγησή του ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε στη σημασία της διαδικασίας κωδικοποίησης της νομοθεσίας και, εν γένει, της ορθής νομοθέτησης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση – όπως είπε – «με τον ΣΥΡΙΖΑ που, κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, κατέθετε εκατοντάδες τροπολογίες, χωρίς περιεχόμενο» .

Στη συνέχεια, ο βουλευτής υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε ένα θεσμικό πλαίσιο για ολοκληρωμένη εθνική νησιωτική πολιτική, που λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς, τα μειονεκτήματα, αλλά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νησιωτικού χώρου, εφαρμόζοντας μία ειδική διαφοροποιημένη πολιτική, με συγκεκριμένους άξονες προτεραιότητας και χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησης».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά μπαίνουν κανόνες στη νομοθέτησή του, εξορθολογίζεται και γίνεται σαφής η έκτασή του, ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί η πλειοψηφία των νησιωτών.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφαρμόζει, για πρώτη φορά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, με σαφείς στρατηγικούς στόχους, διακριτό σχέδιο δράσης και συγκεκριμένα μέσα και εργαλεία για να υλοποιηθεί. Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού, με συνέπεια και με βασικούς άξονες προτεραιότητάς. Η Ελλάδα αποκτά πλέον επίσημη, αναγνωρισμένη και καλά στοιχειοθετημένη Νησιωτική Πολιτική!» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*