Νίκος Συρμαλένιος: «Η κυβέρνηση απεμπολεί θεμελιώδη δικαιώματα του δημοσίου συμφέροντος»

Newsroom
30/09/2021 12:58
 
 
 

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου με θέμα τη «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής συμμετείχε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης προς την COSCΟ που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί «πλήρη απεμπόληση των νόμιμων και θεμελιωδών δικαιωμάτων του ελληνικού δημοσίου και παραίτησή του από στοιχειώδεις διασφαλίσεις», καθώς – όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων -«κάποια από τα σημεία της σύμβασης “βγάζουν μάτι” και στον πιο καλόπιστο και αντικειμενικό παρατηρητή».

«Ιδιωτικοποιείτε και παραδίδετε σε σκοτεινά και αδιαφανή συμφέροντα ό,τι διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δίκτυα ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, υποδομές, κοινωνικές υπηρεσίες και ό,τι έχει απομείνει υπό δημόσιο έλεγχο σε αυτήν τη χώρα, με τελευταίο κραυγαλέο παράδειγμα τη ΔΕΗ, ενώ δεν διασφαλίζετε ούτε αυτά που με σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε εμείς να διασφαλίσουμε επί τα βελτίω στις συμβάσεις που εσείς είχατε προλάβει να υπογράψετε, όπως αυτή με την COSCO που συζητάμε σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρμαλένιος.

Δείτε την ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.