Φίλιππος Φόρτωμας: «Επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας»

Newsroom
30/09/2021 13:07
 
 
 

Για τη σημασία της επένδυσης στον Λιμένα του Πειραιά και της τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.”».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Φόρτωμας ανέφερε ότι με την εν λόγω τροποποίηση θα επιλυθούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων, όπως αρχικώς ορίζονταν στη Σύμβαση του 2016, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της επένδυσης, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του Λιμένα του Πειραιά.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις της απέναντι στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι ανέκαθεν υπήρξε πολέμιος της αξιοπιστίας και της ανάπτυξης της χώρας.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέκαθεν προσπαθούσε και προσπαθεί ώστε η χώρα μας να έχει ένα σοβαρό αναπτυξιακό και επενδυτικό προφίλ. Με την Κύρωση αυτή, κερδίζουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και των ξένων επενδυτών, για μία επένδυση που στηρίζουμε από το 2008. Με ασφάλεια δικαίου, προχωρούμε ένα βήμα παραπάνω και επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Δείτε την ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*