Γιάννης Βρούτσης: «Η ΝΔ στηρίζει διαχρονικά τις νέες επενδύσεις, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος»

Newsroom
30/09/2021 14:50
 
 
 

Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.”» πραγματοποίησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βρούτσης στην ομιλία του, η ΝΔ είναι ένας πολιτικός φορέας που, με συνέπεια και αξιοπιστία, δεν λειτουργεί μικροκομματικά αλλά προτάσσει το εθνικό συμφέρον, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τις επενδύσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο και του αξιακού της κώδικα. Έκανε, επίσης, λόγο για «κατασυκοφάντηση» της Cosco και συμπλήρωσε ότι υπήρξαν ανασταλτικοί παράγοντες που εμπόδισαν την αργή εξέλιξη της συγκεκριμένης επένδυσης (όπως π.χ. δικαστικές αποφάσεις).

«Το κράτος πρέπει να είναι εκεί να ελέγχει συμβατικές υποχρεώσεις, να παρατηρεί, να βάζει πρόστιμα. Αυτό είναι υποχρέωση της Πολιτείας, όπως υποχρέωση της Πολιτείας είναι να ανοίγει δρόμους για επενδύσεις, γιατί είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο μόνος δρόμος που μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, που μπορεί να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες είναι ο δρόμος των επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που πρέπει να τους εμπιστευθούμε, να τους δώσουμε χώρο να υπάρξουν, πάντα υπό τον έλεγχο της νομιμότητας γιατί αυτό αποτελεί και την ασφάλεια για το μέλλον όλων μας» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Βρούτσης.

Δείτε την ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*