Εκτός ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ

Newsroom
05/10/2021 20:52
 
 
 

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σλοβενία που βρίσκεται και αφού ενημερώθηκε για τα όσα έγιναν στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί το «θερμό επεισόδιο» Μπογδάνου – Δένδια μέσα στη Βουλή με τον υπουργό Εξωτερικών να αναγκάζεται να αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε έντονο ύφος τον Κ. Μπογδάνο για την πρόσφατη παρουσία του στην γιορτή μίσους στο Βίτσι. «Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη», ειπε ο Νίκος Δένδιας προς τον βουλευτή της ΝΔ.

 

Τι είπε ο Μπογδάνος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπογδάνος υποστήριξε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία. «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστόπουλου κάλεσε τους πάντες να καταδικάσουν τον διχαστικό λόγο του Μπογδάνου.

Απαντώντας, ο κ. Μπογδάνος υπογράμμισε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ μπερδεύτηκε και συνέδεσε τον ίδιο με την ρατσιστική και την ναζιστική ιδεολογία. «Έχω δεχτεί τραμπούκικες επιθέσεις από την Χρυσή Αυγή και από την άκρα Αριστερά. Δεν είναι δυνατόν εντός του κοινοβουλίου να συνδέουμε ανθρώπους που έχουν βάλει τα στήθη τους μπροστά για τους ανθρώπους που αναφέρατε. Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή. Έχω παίξει ξύλο μαζί τους δεν σας το επιτρέπω. Οι πρόγονοι μου, οι φυσικοί, ο αντιστράτηγος άγιο-Πετρίτης πολέμησε την Βέρμαχτ στην Αλβανία το ναζισμό και στην Ιταλία και μετά τον κομμουνισμό στην Ελλάδα. Ο αντί-κομμουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Άδειασμα από Δένδια

Στη συζήτηση παρενέβη ο Νίκος Δένδιας και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επανέφερε στην τάξη τον βουλευτή. «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι.

Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικά φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε στο ίδιο ύφος Και στον ίδιο τόνο: «Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή Αυτή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δε θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι»!

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Μπογδάνος ανέφερε ότι εκτός του ιδίου στη γιορτή μίσους στο Βίτσι παρευρέθησαν η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντωνίου και ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Ζ. Τσικαλάγιας.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 702 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*