Νίκος Συρμαλένιος: “Ξεκάθαρη υποβάθμιση των περιφερειακών αερολιμένων”

aerodromio naxou sima 1
Newsroom
22/10/2021 13:27
 
 
 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα “Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα Αεροδρόμια της Χώρας” κατέθεσαν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση (στην οποία περιγράφεται η κατάσταση των αεροδρομίων σήμερα στα νησιά) το πρόσφατο περιστατικό με το κλείσιμο του κρατικού αερολιμένα της Μήλου, λόγω ασθένειας του μοναδικού εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου του πύργου ελέγχου, δεν είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός.

Αντίθετα, τα σοβαρά και πολύ σημαντικά προβλήματα της λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας είναι γνωστά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, το οποίο όμως – σύμφωνα με τους βουλευτές – έχει ως στόχο την σαφή και ξεκάθαρη υποβάθμιση των περιφερειακών αερολιμένων, προκειμένου αυτά να ευτελιστούν και να υποδεχτούν ως «σωτήρα» τον πρόθυμο ιδιώτη/επενδυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Συρμαλένιος και οι άλλοι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νέες προσλήψεις, αλλά και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες μετάταξης των αιτούντων υπαλλήλων της ΥΠΑ αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για το μέλλον της υπηρεσίας και της παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας στον ελλαδικό χώρο.

Διαβάστε την ερώτηση εδώ

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*