Φ. Φόρτωμας: «Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσα από την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των επαγγελματιών του Τουρισμού»

Newsroom
11/11/2021 11:12
 
 
 

Για την ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος μέσω της αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους επαγγελματίες του τουρισμού και τη συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων τους, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Η τοποθέτηση του κ. Φόρτωμα έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με θέμα «Ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ελληνικής οικονομίας».

Ο βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του Τουρισμού, τονίζοντας την ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών του, ώστε, σε συνδυασμό με την εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνησή του, να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των εξειδικευμένων γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού (τόσο των επιχειρηματιών, όσο και των εργαζομένων, ώστε οι νέοι επαγγελματίεςνα παραμείνουν στον τόπο τους και τους χειμερινούς μήνες προκειμένου να αποκτήσουν αυτά τα εφόδια που θα τους δώσουν κι επιπλέον ευκαιρίες.

Ο κ. Φόρτωμας μίλησε, ακόμη, για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και της εστίασης, τονίζοντας την ανάγκη επέκτασής της και στους επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.000 κατοίκους, κάτι που θα πρέπει να αποτελέσει – όπως είπε – μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης, αλλά και της ηγεσίας των αρμόδιων Υπουργείων.

Τέλος, ο Βουλευτής έκανε ειδική μνεία στη μεταρρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων και στην εξειδίκευση τους και φυσικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

«Όταν μιλάμε για την εκπαίδευση, οφείλουμε να αποφεύγουμε τις γενικόλογες συζητήσεις και τα ευχολόγια και να προχωρούμε σε πράξεις άμεσα. Η ανάπτυξη της Περιφέρειας, στηρίζεται στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του έμψυχου δυναμικού της, των ανθρώπων της και είμαι βέβαιος ότι έχει ξεκινήσει μία πολύ καλή προσπάθεια, με τη συνεργασία των αρμοδίων Υπουργείων προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη» δήλωσε σχετικά ο κ. Φόρτωμας.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του βουλευτή

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*