Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: «Απόλυτα μη ανεκτές οι απόψεις του κ. Σανταμούρη για τους ανθρώπους με αναπηρία»

Newsroom
23/11/2021 12:20
 
 
 

«Φασιστικές» χαρακτήρισε τις απόψεις του κ. Σανταμούρη η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, τονίζοντας ότι είναι «απόλυτα μην ανεκτές σε μια πολιτισμένη κοινωνία του 21ου αιώνα».

Η Ν.Ε. υποστήριξε ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες αγωνίζονται περισσότερο και πιο σκληρά από κάθε άλλον, προκειμένου να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο έως και εχθρικό περιβάλλον, με μηδαμινή αναπηρική πολιτική και άπειρα εμπόδια, γι’ αυτό και είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων:

Οι απόψεις του κ. Σανταμούρη είναι η ανατριχιαστική ηχώ της στοχοποίησης και τελικά εξολόθρευσης δεκάδων χιλιάδων ατόμων με νοητική υστέρηση, σωματικές αναπηρίες ή ψυχικές ασθένειες στο πλαίσιο του προγράμματος που οι Ναζί ονόμασαν «T-4» ή πρόγραμμα «ευθανασίας» από το 1939.

Είναι απόψεις που εδράζονται σε ιδέες περί «καθαρότητας» των φυλών, «υγείας» του έθνους και «κανονικότητας» του σώματος και της ψυχής. Είναι απόψεις απόλυτα μη ανεκτές σε μια πολιτισμένη κοινωνία του 21ου αιώνα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων συντάσσεται με όλους τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες, εντός και εκτός Κυκλάδων, που καταδικάζουν τις απαράδεκτες, φασιστικές απόψεις του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, κ. Σανταμούρη, απόψεις που συνειδητά επανέλαβε για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τις πιστεύει ακράδαντα.

Οι χαρακτηρισμοί του για τους ανθρώπους με αναπηρίες ταυτίζονται με απόψεις του Μεσαίωνα και του Ναζισμού και δείχνουν απόλυτη άγνοια και περιφρόνηση για το κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται διπλά, σκληρότερα από κάθε άλλο, να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον από δύσκολο έως εχθρικό, με μηδαμινή αναπηρική πολιτική και άπειρα εμπόδια.

Τέτοιες απόψεις δεν έχουν καμία θέση σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας και πολύ περισσότερο δεν είναι αποδεκτό άνθρωποι που τις εκφράζουν να κατέχουν θέσεις που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το σύνολο της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρών πριν από λίγες μέρες στην βράβευση των παραολυμπιονικών αθλητών στη Σαντορίνη, τιμά και εμπνέεται από τη δύναμη ψυχής και το παράδειγμα που δίνουν με ελάχιστα μέσα οι αθλητές με αναπηρίες. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο άνθρωπο που παλεύει με δυσκολίες και χρειάζεται τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας, καθώς και την έμπρακτη υποστήριξη του κράτους στον άνισο αγώνα για αξιοβίωτη ζωή.

Καλούμε τον Δήμαρχο Τήνου να αποπέμψει τον απαράδεκτο συνεργάτη του, διαχωρίζοντας τη θέση του από ξεκάθαρα φασιστικές απόψεις. Η καταδίκη αυτών των δηλητηριωδών θέσεων πρέπει να εκφραστεί με πράξεις εκτός από δηλώσεις.

(Visited 14 times, 1 visits today)