Η υποστελέχωση των δομών υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Newsroom
23/11/2021 3:04
 
 
 

 

Παρουσία του Υπουργού Υγείας θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, υπό την προεδρία του Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνου Κόνσολα, με αντικείμενο τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα ξεκινήσει στις 13:00 και σε αυτήν έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες των νησιωτικών περιοχών, φορείς της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, επιστημονικές ενώσεις και ιατρικοί σύλλογοι.

Όπως επισήμανε ο κ. Κόνσολας, που ανέλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία, «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάληψη μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα θεσπίζει μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά, αφού προηγούμενες ρυθμίσεις και παρεμβάσεις, εκ του αποτελέσματος πλέον, κρίθηκαν αναποτελεσματικές».

Μάλιστα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου θα καταθέσει στον Υπουργό Υγείας συνολική πρόταση για τη θεσμοθέτηση νέων κινήτρων σε γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε δομές υγείας στα νησιά, ενώ θα θέσει και ιδιαίτερα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία στις νησιωτικές περιοχές.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*