Γιώργος Πεταλωτής: «Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να ξανακάνει την δημοκρατική παράταξη κυβέρνηση» (video)

Newsroom
25/11/2021 21:46
 
 
 

 

Για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΚΙΝΑΛ μίλησε στην κάμερα του naxostimes.gr ο πρώην Υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος βρέθηκε στη Νάξο για να παραστεί σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα Παπανδρέου.

Όπως εξήγησε ο κ. Πεταλωτής, η υποψηφιότητα Παπανδρέου έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό έκφρασης εκείνων των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ακόμη και η φήμη πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν υποψήφιος πρόεδρος, έκανε το κόμμα πιο ελκυστικό στους Έλληνες και το έφερε πιο κοντά στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβαν το πολιτικό κόστος και κατάφεραν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «έσυραν» τον αντιμνημονιακό «χορό», χωρίς βέβαια να καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα τις ψευδείς υποσχέσεις τους, όταν ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να φέρει την ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό, γιατί διαθέτει καινοτόμα σκέψη, ενώ αποτελεί έναν κατεξοχήν εγγυητή της ενότητας της παράταξης.

Στην ερώτηση «ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ ή κάτι άλλο;» ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι «πρέπει να ξαναβρούμε το ΠΑΣΟΚ, αλλά να το νοηματοδοτήσουμε με διαφορετικό τρόπο, με πολύ πιο σύγχρονα προτάγματα, για να αποφευχθούν οι παρερμηνείες και για να συσπειρωθούν οι νέες δυνάμεις της κοινωνίας που βρίσκονται εκτός».

Ακόμη, ο Γιώργος Πεταλωτής εξήγησε ότι η «προοδευτική συμπόρευση» – για την οποία κάνει λόγο ο κ. Παπανδρέου – σε καμία περίπτωση δεν αφορά στην συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έκαναν τις επιλογές τους και δέχθηκαν κυβερνητικές θέσεις όταν τους προσφέρθηκαν. Αντίθετα, αυτό δεν ισχύει για τους πολίτες, ελλείψει άλλης εναλλακτικής πρότασης, ψήφισαν κόμματα που τελικά δεν τους εξέφραζαν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κακή απομίμηση του παλιού ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν το αναθεματίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει κυβερνητικό κόμμα.

Τέλος, ο π. υπουργός συμφώνησε με την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου περί παρέμβασης στελεχών της ΝΔ υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων, ωστόσο – όπως ανέφερε – καμία εξωκομματική ή εξωθεσμική δύναμη δεν πρόκειται να επηρεάσει την διαδικασία εκλογής.

(Visited 644 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*