Ο Νίκος Συρμαλένιος για τον Προϋπολογισμό 2022: «Διευρύνει περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες»

Newsroom
29/11/2021 11:49
 
 
 

Την άποψη ότι ο Προϋπολογισμός για το 2022 «είναι υπεραισιόδοξος, διευρύνει περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και υποτάσσει τη χώρα σε ένα παραγωγικό μοντέλο που υπαγορεύουν οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι όπως το υπαγορεύουν και πρέπει να το υπαγορεύουν οι ανάγκες του ελληνικού λαού» εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα τον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Συρμαλένιος έκανε, επίσης, λόγο για νέα επικείμενη αύξηση της ανεργίας (δεδομένου ότι τα προγράμματα ενίσχυσης αναστολής εργασίας βαίνουν προς το τέλος τους), για σημαντικά μειωμένες δαπάνες για την Υγεία, για διόγκωση του δημόσιου χρέους, αλλά και για επιβάρυνση των νοικοκυριών με φόρους που αναβλήθηκαν μέσα στο 2020 και το 2021.

«Θεωρώ ότι ο Προϋπολογισμός αυτός συζητείται σε ένα πλαίσιο πολλών αβεβαιοτήτων, τόσο σε σχέση με την πανδημία, όσο σε σχέση με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Συνολικά, δηλαδή, για την οικονομία. Γι’ αυτό, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην πέσουμε έξω στις υπεραισιόδοξες προβλέψεις που καταγράφονται σήμερα, με βασικά στοιχεία τα φορολογικά έσοδα, την ανεργία, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές» κατέληξε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του κ. Συρμαλένιου:

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*