Δύο παραιτήσεις από την Ομάδα Εργασίας Δήμου Σύρου για την υποψηφιότητα «Σύρος – Κυκλάδες 2021»

admin
30/01/2015 10:26
 
 
 

Δύο παραιτήσεις (σε διάστημα μιας εβδομάδας) μετρά η Ομάδα Εργασίας για την υποψηφιότητα ΣΥΡΟΣ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Γιάννης Μανούσος και Χάρης Βεκρής υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους.

 

Η επιστολή παραίτησης του κ. Μανούσου:

Προς: Ομάδα Εργασίας Δήμου Σύρου για την προετοιμασία υποψηφιότητας της Σύρου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα  της Ευρώπης

Πέμπτη 22-1-2015

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας ανακοινώσω την παραίτηση μου, από την Ομάδα Εργασίας για την προετοιμασία της υποψηφιότητας της Σύρου και των Κυκλάδων για τον τίτλο της Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 20.21. Είναι γεγονός ότι «βασανίστηκα» για την απόφασή μου αυτήν επί μακρόν, όμως λόγοι προσωπικοί και επαγγελματικοί με αναγκάζουν να αποσυρθώ.

Όταν αναλαμβάνω κάτι θέλω να αφιερώνομαι ολοκληρωτικά σε αυτό ώσπου να το φέρω εις πέρας και επειδή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αυτό δεν μπορεί να συμβεί, θεωρώ τίμιο από πλευράς μου να δηλώσω την παραίτησή μου. Φυσικά οτιδήποτε μου ζητηθεί και μπορώ να προσφέρω είμαι πάντα στην διάθεσή σας.

Μέσα από την ομαδική δουλειά, την ομοθυμία, την άψογη συνεργασία και το πνεύμα φιλίας, κατορθώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια, στην αρχή με το FORUM 20.21 και εν συνεχεία με την ομάδα εργασίας του Δήμου να κάνουμε αρκετά πράγματα για τον τόπο μας, ώστε να έχει μια ουσιαστική ευκαιρία να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της  Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Θέλω να διευκρινίσω ότι στήριξα και στηρίζω την υποψηφιότητα της Σύρου στον θεσμό αυτόν μόνον εφόσον θα κάναμε την διαφορά από όλες της προηγούμενες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης στο οικονομικό πεδίο. Ποτέ δεν θα συναινούσα στην οικονομική καταστροφή της Σύρου και από ότι είχα επανειλημμένως συζητήσει και με τους υπόλοιπους της ομάδας, το ίδιο πίστευαν και αυτοί. Αποδείξαμε άλλωστε τον ισχυρισμό μου (μας) αυτόν, μέσω της απίστευτα μεγάλης και πολύπλευρης διαφήμισης που έγινε για την Σύρο σε όλον τον κόσμο με μηδενικό κόστος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, ιδιαίτερα όμως τον Αντρέα Γιαλόγλου τον Χάρη Βεκρή και τον Μιχάλη Αλτουβά για το όραμα και την χωρίς όρους και δεύτερες σκέψεις, απίστευτα πολύ δουλειά που προσέφεραν. Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό που υποστήριξε την συμμετοχή μου στην ομάδα.

 

Με εκτίμηση

Ιωάννης Μανούσος

Διευθυντής φωτογραφίας-Εικονολήπτης

 

 

Η επιστολή παραίτησης του κ. Βεκρή:
 

Προς: Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας για την υποψηφιότητα ΣΥΡΟΣ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Σύρος, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Εδώ και δυο χρόνια, μέσα από πολλές δυσκολίες, καταφέραμε με συνεχή, ουσιαστική και εντελώς εθελοντική δουλειά να οργανώσουμε και να προβάλουμε – με μηδενικό κόστος για το Δήμο – την προσπάθεια των νησιών μας, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσα μπορούν να γίνουν με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών. Λυπάμαι ειλικρινά που προσωπικοί λόγοι δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της συμμετοχής μου στην Ομάδα Εργασίας για την προετοιμασία της υποψηφιότητας της Σύρου και των Κυκλάδων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Εύχομαι η προσπάθεια να συνεχιστεί, ακολουθώντας την ίδια λογική περιορισμού του κόστους προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας στο ελάχιστο δυνατό και διατηρώντας ως πρωταρχικό στόχο αυτόν που εξαρχής είχαμε θέσει: ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας και τους κατοίκους τους.

Με εκτίμηση,

Χάρης Βεκρής

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*